Σελίδες

Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018

Αμαλιάδα: Μηνύσεις σε διαχειριστή ιστοσελίδας για εκβίαση και απειλές





  Πηγή...http://www.ilialive.gr


Αμαλιάδα: Μηνύσεις σε διαχειριστή ιστοσελίδας για εκβίαση και απειλές


amaliada1.jpg

Από φορείς και πολίτες της Αμαλιάδας
Του Γιάννη Σπυρούνη
Μηνυτήρια αναφορά με σοβαρές κατηγορίες υπέβαλαν τέσσερις πολίτες της Αμαλιάδας, οι τρεις εξ αυτών εκπρόσωποι φορέων και αρχών σε βάρος φερόμενου διαχειριστή ιστοσελίδας στην περιοχή. Σύμφωνα με τον δικηγόρο τους, Θεόδωρο Αντωνόπουλο τα αδικήματα
που αναφέρονται στη μηνυτήρια αναφορά είναι εκβίαση κατ’ επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατά συρροή, παραβίαση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, συκοφαντική δυσφήμιση και άλλα ήσσονος σημασίας. Χθες το μεσημέρι ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας και δικηγόρος Ανδρέας Νικολακόπουλος, ο πρόεδρος της ΚΑΕ Κόροιβος Χρήστος Λαγός, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας Νίκος Σιαψάλης και ένας πρώην υπάλληλος του φερόμενου διαχειριστή ιστοσελίδας ο Πάνος Κλάδης, υπέβαλαν τη μήνυση στο Πρωτοδικείο Αμαλιάδας.
«Δολοφόνοι χαρακτήρων…»
Ο δικηγόρος των τεσσάρων, Θοδωρής Αντωνόπουλος σε δηλώσεις του τόνισε πως «… σε καμία περίπτωση στον κοινωνικό, πολιτικό και ατομικό βίο του καθένα, δεν επιτρέπεται να εισβάλουν οι λεγόμενοι δολοφόνοι χαρακτήρων, οι οποίοι εκμεταλλεύονται ένα βήμα το οποίο τους έχει δοθεί είτε νόμιμα είτε παράνομα, με σκοπό να αποκομίσουν οφέλη τα οποία είναι παράνομα και τα οποία δεν είναι ανεκτά σε μια ευνομούμενη κοινωνία. Ήρθαμε εδώ έχοντας υποβάλει μήνυση κατά ενός ανθρώπου ο οποίος δεν έχει διστάσει να μειώσει, να σπιλώσει και να θίξει υπολήψεις επωνύμων, οι οποίοι βεβαίως όπως έχει αποδεχθεί μέχρι σήμερα από τη στάση των συμπολιτών τους απέναντί τους και από τη δική τους απέναντι στους συμπολίτες τους, αποτελούν κοσμήματα για την κοινωνία της Αμαλιάδας και της Ηλείας. Αυτός ο κανιβαλισμός πρέπει να σταματήσει. Και εμείς βεβαίως πιστεύοντας στη δικαιοσύνη της πατρίδας μας υποβάλαμε μήνυση εναντίον του κυρίου αυτού που διαχειρίζεται μια ιστοσελίδα και ο οποίος κατά τη μήνυση της δική μας δεν φείδεται κανενός μέσου προκειμένου να στήσει ένα παιχνίδι εκβίασης έτσι ώστε αποβλέποντας στην κάμψη των ανθρώπων τους οποίους έχει εκβιάσει και αποβλέπει σε παράνομα οικονομικά οφέλη. Πιστεύω ότι η δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της και σε αυτή την περίπτωση και θα αποτελέσει και αυτό ένα παράδειγμα, ότι όταν έχεις δημόσιο βήμα το έχεις για να πληροφορείς και να ενημερώνεις και όχι για να σπιλώνεις και για να σκοτώνεις». 
Ένας από τους φορείς που δέχθηκε τα πυρά του εν λόγω site είναι ο πρόεδρος του ΔΣ Ήλιδας. Ο Ανδρέας Νικολακόπουλος μίλησε για κοινό μυστικά στην πόλη της Αμαλιάδας γνωστό τα τελευταία χρόνια, όπου όλοι γνωρίζουν και λίγοι μιλούν για αυτό. «Όλοι ξέρουν, ότι αν δεν δώσουν χρήματα, όχι μόνο δεν θα προβληθούν, όχι μόνο στη συνέχεια θα δεχθούν αρνητική πολιτική κριτική, αλλά θα φτάσουν μέχρι το σημείο να δεχθούν ανήθικες συκοφαντικές επιθέσεις. Επειδή η πόλη της Αμαλιάδας, οι πολίτες του νομού Ηλείας, θεωρώ ότι δεν μπορούν να ανεχθούν άλλο, τέτοιες συμπεριφορές, μια δημοκρατική κοινωνία δεν ανέχεται τέτοιους ανθρώπους, δεν ανέχεται τέτοιες συμπεριφορές και επειδή όλοι εμείς και εγώ προσωπικά, ούτε έχουμε να φοβηθούμε τίποτα, ούτε εκβιαζόμαστε, δεν θα αφήσουμε άλλο να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Το λόγο από εδώ και πέρα έχει η δικαιοσύνη. Νομίζω ότι όλοι οι δημοσιογράφοι – οι πραγματικοί δημοσιογράφοι - γνωρίζουν τι συμβαίνει. Καλείται ο κόσμος που γνωρίζει και έχει και άλλα κρούσματα τέτοια να τα αποκαλύψει στη δικαιοσύνη».
Σε ολιγόλογη δήλωσή του ο πρόεδρος της ΚΑΕ Κοροίβου Αμαλιάδας Χρήστος Λαγός σχολίασε πως «… σήμερα δίνουμε την επίσημη απάντησή μας, στο bullying και στην τρομοκρατία που υφιστάμεθα όλα αυτά τα χρόνια. Τον λόγο από εδώ και πέρα έχει η δικαιοσύνη».
Για τα όσα έχει υποστεί ο ίδιος, μίλησε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας,
Νίκος Σιαψάλης. «Τον τελευταίο καιρό στην πόλη της Αμαλιάδας κάποιος κύριος που έχει κάποιο site ασχολείται με την προσωπικότητά μου, την οικογένειά μου και συνέχεια δημιουργεί κάποια ψευδή δημοσιεύματα που αφορούν εμένα, την οικογένειά μου, τον εμπορικό σύλλογο και τον εμπορικό κόσμο της Αμαλιάδας. Πρέπει αυτό να σταματήσει. Αυτός ο άνθρωπος συνέχεια ζητάει χρήματα και απειλεί και κάνει διάφορα πράγματα. Σκοπός είναι να ενημερωθεί ο κόσμος της Αμαλιάδας και της ευρύτερης περιοχής. Να έρθουν και άλλοι που τους έχει απειλήσει και εκβιάσει να ενωθούν μαζί μας γιατί πρέπει στη δημοκρατική πόλη της Αμαλιάδας να καταλάβουν όλοι ότι κάνουμε εμείς είναι για να βοηθήσουμε την πόλη και για κανέναν άλλο λόγο. Για να καταλάβει αυτός ο κύριος ότι με την προσωπικότητα, την οικογένεια και τα παιδιά μας, πρέπει να σταματήσει να παίζει». 
Τέλος ο Πάνος Κλάδης πρώην εργαζόμενος στο συγκεκριμένο άτομο που υποβλήθηκε η μήνυση σε βάρος του, σημείωσε πως «… συγκεντρωθήκαμε εδώ για να δώσουμε ένα οριστικό τέλος σε εκβιαστικές και απειλητικές μεθόδους, προκειμένου να σταματήσει όλο αυτό γιατί δεν το χωρά η πόλη της Αμαλιάδας και γενικότερα η κοινωνία μας. Πρέπει να δοθεί ένα οριστικό και αμετάκλητο τέλος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου