Σελίδες

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019

ΖΑΓΟΡΙ-Πλήθος εκδηλώσεων και αυτό το καλοκαίρι


Πηγή  http://epirusgate.blogspot.gr

ΖΑΓΟΡΙ-Πλήθος εκδηλώσεων και αυτό το καλοκαίρι

Πληθώρα ποιοτικών εκδηλώσεων, πολιτιστικού και αθλητικού  περιεχομένου, προγραμματίζονται και το φετινό καλοκαίρι στο Ζαγόρι,  είτε από τους πολιτιστικούς και άλλους φορείς με στήριξη του Δήμου,  είτε με διοργανωτή ή συνδιοργανωτή τον Δήμο. Ένα μόνο τμήμα αυτών  των εκδηλώσεων αφορούν οι αποφάσεις (οικονομικής και άλλης  στήριξης) που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο στην συνεδρίαση της  Τετάρτης 12 Ιουνίου και συγκεκριμένα:  -Συνδιοργάνωση από το Δήμο και τον ...
Πολιτιστικό Σύλλογο Τσεπελόβου  «Αναστάσιος Τσούφλης» της εκδήλωσης για τα γυρίσματα της γνωστής  εκπομπής της ΕΡΤ 3 «Κυριακή στο Χωριό», δεδομένου ότι το γεγονός  αυτό αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για να προβληθεί το Τσεπέλοβο  αλλά και το Ζαγόρι σε όλη την Ελλάδα. Τα γυρίσματα θα  πραγματοποιηθούν την Κυριακή 30 Ιουνίου στην Κεντρική πλατεία του  Τσεπελόβου.
-Διοργάνωση της καθιερωμένης ετήσιας εκδήλωσης «Ημέρα Μνήμης  Ζαγορίου» στις 14 Ιουλίου (λόγω των εκλογών της 7  ης Ιουλίου) στο  Γρεβενίτι, για την επέτειο της καταστροφής των χωριών της περιοχής και  τις εκτελέσεις αμάχων κατά την περίοδο της Γερμανικής κατοχής 1941-  44. Την ίδια μέρα Θα διοργανωθεί ο 2  ος Ποδηλατικός αγώνας  αφιερωμένος στη «Ημέρα Μνήμης Ζαγορίου», με τον τίτλο «Greveniti  Bike» ο οποίος θα ακολουθήσει μια διαδρομή από Μαρτυρικά Χωριά  του Ζαγορίου με αφετηρία και τερματισμό το Γρεβενίτι.    -Συνδιοργάνωση των εκδηλώσεων «Καλοκαίρι 2019 Γρεβενιτίου»  (Greveniti Residensy) με τον Μορφωτικό Αναπτυξιακό Σύλλογο  Γρεβενιτίου το διάστημα 13-20 Ιουλίου.
-Συνδιοργάνωση με την ΑΜΚΕ STILLANDMOVING του Φεστιβάλ  Βοβούσας από 13 έως 20 Ιουλίου.  -Διοργάνωση από το Δήμο του Τουρνουά Ποδοσφαίρου Ζαγορίου για  το φετινό καλοκαίρι. Πρόκειται για μια διοργάνωση χρόνων με τη  συμμετοχή ομάδων από νέους των χωριών του Δήμου αποκλειστικά.
 -Παραχώρηση της χρήσης του Γυμνασίου και της Μαθητικής Εστίας  Τσεπελόβου καθώς και της κεντρικής πλατείας των Κήπων για τις  ανάγκες της διοργάνωσης του κορυφαίου αγώνα ορεινού τρεξίματος της  Ελλάδας «Zagori Mountain Running 2019», που θα πραγματοποιηθεί  στις 19-21 Ιουλίου.
-Συνδιοργάνωση με τον Αθλητικό Όμιλο Ελαφοτόπου του μίνι τουρνουά  μπάσκετ 3Χ3 το τετραήμερο 1-4 Αυγούστου 2019, στο οποίο να  συμμετάσχουν 32 ομάδες μπάσκετ από τα γύρω χωριά, τα Γιάννινα αλλά  και από όλη την Ελλάδα. Φέτος θα πραγματοποιηθεί και τουρνουά  ομάδας U18 παράλληλα με το πρωτάθλημα αντρών. Η συμμετοχή στο  πρωτάθλημα U18 υπολογίζεται σε 16 ομάδες. Συνολικά η συμμετοχή  αναμένεται να φτάσει στις 48 ομάδες με 200 αθλητές από όλη την  Ελλάδα.
 -Χορήγηση άδειας διεξαγωγής και διέλευσης για τον αγώνα ποδηλασίας  βουνού με την ονομασία «Protect Aoos ΜΤΒ Ultra 2019».  Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί για 7  η συνεχή χρονιά στην περιοχή του  Ανατολικού Ζαγορίου και εντός των ορίων του Πάρκου Β. Πίνδου και  των Νομών Ιωαννίνων και Γρεβενών με σημείο εκκίνησης και  τερματισμού την Βωβούσα στις 31 Αυγούστου και 1 Σεπτεμβρίου.
-Έγκριση δαπάνης για πολιτιστικές εκδηλώσεις (θεατρικές παραστάσεις,  κουκλοθέατρο κλπ) από το Δήμο σε χωριά του Ζαγορίου.
-Συνδιοργάνωση με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (Ένωση  Προφορικής Ιστορίας και Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας) του 1  ου Θερινού Σχολείου για την προφορική ιστορία, στο Τσεπέλοβο.  Πρόκειται για πρωτοβουλία του αναπληρωτή καθηγητή του παραπάνω  τμήματος Βασίλη Δαλκαβούκη, τέως δημοτικού συμβούλου Ζαγορίου. Η  διάρκεια του Θερινού Σχολείου θα είναι από 8 έως και 17 Ιουλίου και θα    ληφθούν συνεντεύξεις για την μετανάστευση των δεκαετιών 1950-1970.  Το υλικό που συγκεντρωθεί θα δημοσιευθεί και αρχειοθετηθεί.
-Συνδιοργάνωση, με την Ένωση Ζαγορισίων, το Πολιτιστικό Σύνδεσμο  Ζαγορισίων και τον Ορειβατικό Σύλλογο Λάιστας, εκδήλωσης στη  Λάιστα στις 11 Αυγούστου η οποία θα είναι αφιερωμένη στην Ιστορική  και Λαογραφική Εταιρεία Ζαγορίου (ΙΛΕΖ) και στο περιοδικό «Το  Ζαγόρι μας» που εκδίδει.
 -Στήριξη του Zagori Arts Festival που πραγματοποιείται το  Σαββατοκύριακο 15 και16 Ιουνίου στους Νεγάδες, καθώς και του φεστιβάλ  Κινηματογράφου ZAGORIWOOD που διοργανώνεται για 10η  χρονιά, 8  έως 21 Ιουλίου 2019 στα Κάτω Πεδινά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου