Σελίδες

Σάββατο 1 Ιουνίου 2019

Συνελήφθησαν μέλη συμμορίας για αρπαγή και ανθρωποκτονία ομοεθνή τους

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ - NEWS

Η πρώτη ηλεκτρονική Εφημερίδα της Επαρχίας Καλαβρύτων και της Ορεινής Αχαΐας

Πηγή...ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ NEWS

Συνελήφθησαν μέλη συμμορίας για αρπαγή και ανθρωποκτονία ομοεθνή τους

Εξιχνιάστηκε, από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας, υπόθεση αρπαγής και ανθρωποκτονίας αλλοδαπού, που είχε εξαφανιστεί πριν από δυο μήνες από την Δυτική Αχαΐα. 
Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί άνδρες, ηλικίας 45, 44 και 40 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για συμμετοχή σε συμμορία, ανθρωποκτονία, αρπαγή και εκβίαση.

Η σύλληψή τους είναι αποτέλεσμα ταυτόχρονων αστυνομικών επιχειρήσεων  που έλαβαν χώρα, χθες (30-5-2019), στη Θήβα, στην Τρίπολη και στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας, τις οποίες οργάνωσαν και υλοποίησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας με τη συνδρομή αστυνομικών των Τμημάτων Ασφαλείας Θηβών και Τριπόλεως. 
Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, στις 14/03/2019 δηλώθηκε από φιλικό πρόσωπο του θύματος, η εξαφάνιση του, στο Τμήμα Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας, οι αστυνομικοί του οποίου ξεκίνησαν άμεσα έρευνες για τον εντοπισμό του.

Από την ενδελεχή και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας, προέκυψε ότι οι τρεις δράστες πριν από τρεις μήνες περίπου σχεδίασαν, οργάνωσαν και υλοποίησαν την αρπαγή και την ανθρωποκτονία του 34χρονου ομοεθνή τους, ενώ στη συνέχεια ο 45χρονος και 40χρονος, εκβίαζαν τα συγγενικά και φιλικά πρόσωπα του θύματος.
Ειδικότερα, ο 40χρονος δράστης, ο οποίος βρισκόταν στην περιοχή της Νέας Μανωλάδας και γνώριζε τον 34χρονο, τον έφερε σε επαφή με τον 45χρονο δράστη, προκειμένου να κανονίσουν μεταφορά του τελευταίου και άλλων ομοεθνών του, με το αυτοκίνητο του θύματος από το Άργος στη Βοιωτία. 
Το θύμα συμφώνησε να μεταφέρει τους ομοεθνείς του και στις 11-3-2019 μετέβη με το αυτοκίνητό του στο Άργος, όπου παρέλαβε τον 45χρονο και κινήθηκε προς την Βοιωτία. 
Κατά τη διαδρομή, στο ύψος του Ελαιώνα Θηβών, το θύμα παρέλαβε στο αυτοκίνητό του και τον 44χρονο δράστη και συνέχισε την πορεία του προς την Ασωπία Βοιωτίας, όπου οι δυο δράστες  τον οδήγησαν σε δύσβατη δασική περιοχή και αφού τον αποβίβασαν από το όχημά του, τον δολοφόνησαν. 
Κατά τη διάρκεια των ερευνών, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας εντόπισαν τον τόπο που διαπράχθηκε η ανθρωποκτονία και βρήκαν τη σορό του θύματος, ενώ το αυτοκίνητό του είχε βρεθεί εγκαταλελειμμένο στις 12/03/2019, στη περιοχή Άρμα Σχηματαρίου Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Τανάγρας, με όλα τα έγγραφα του στο εσωτερικό του. 

Επιπλέον, από την έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας, προέκυψε ότι ο 45χρονος και ο 40χρονος μετά την ανθρωποκτονία, εκβίαζαν φιλικά και συγγενικά πρόσωπα του θύματος, αναφέροντας τους ψευδώς ότι είναι ζωντανός και τον κρατάνε όμηρο, ζητώντας  τους 10.000 ευρώ για να τον απελευθερώσουν.
Στο πλαίσιο της προανάκρισης προέκυψαν ενδείξεις και εξετάζεται η εμπλοκή των δραστών σε τουλάχιστον τέσσερις υποθέσεις αρπαγής αλλοδαπών και εκβίασης συγγενικών τους προσώπων, ενώ τους τελευταίους δυο μήνες  σχεδίαζαν να διαπράξουν ακόμη δυο αρπαγές ομοεθνών τους.  
Οι δράστες είχαν διακριτούς ρόλους και πιο συγκεκριμένα ο 45χρονος επέλεγε τα θύματα, σύμφωνα με την περιουσιακή κατάσταση τους και αναλάμβανε τις διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση των θυμάτων.
Ο 44χρονος συμμετείχε στη διάπραξη των αρπαγών και ο 40χρονος συνεργός τους συνέλεγε τις πληροφορίες για τα θύματα, όπως τη διεύθυνση τους και τα τηλέφωνα τους, ενώ έβρισκε κατάλληλους χώρους για την παράνομη κατακράτησή τους.
Επιπλέον, οι δράστες λάμβαναν ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης, χρησιμοποιώντας τηλεφωνικές συνδέσεις που άνηκαν σε τρίτα πρόσωπα, προκειμένου να μην εντοπίζονται από τις αστυνομικές αρχές.
Οι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου