Σελίδες

Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2018

Στάχτη πενήντα στρέμματα δάσους στο Κλεινδιά

ΚΑΛΌ ΜΉΝΑ



  Πηγή...http://www.ilialive.gr

Στάχτη πενήντα στρέμματα δάσους στο Κλεινδιά




Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για να γλιτώσουν τα χειρότερα
Του Γιάννη Σπυρούνη
Πενήντα στρέμματα δασικής έκτασης και πέντε αγροτικής έγιναν στάχτη σε διπλή πυρκαγιά που ξέσπασε χθες την ίδια ώρα στην ευρύτερη περιοχή Κλεινδιά – Πεύκης στις παρυφές του δρυοδάσους της Φολόης. Η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις τέσσερις το απόγευμα της Πέμπτης σε δύο σημεία σε αγροτικές περιοχές δίπλα σε δασικές εκτάσεις και πέρασε γρήγορα σε αυτές.

Άμεσα έγιναν αντιληπτές από περιπολικά και πυροφυλάκια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και κινητοποιήθηκε μεγάλη δύναμη τόσο από τις υπηρεσίες της Ηλείας, όσο και από τους όμορους νομούς, προκειμένου να μην επεκταθεί η πυρκαγιά.
Συνολικά επιχείρησαν στα δύο μέτωπα 46 πυροσβέστες και ακόμα 18 άτομα πεζοπόρα τμήματα, καθώς επίσης τρία αεροσκάφη Canadair και ένα ελικόπτερο Erickson, δύο οχήματα από την Π.Ε. Ηλείας καθώς και δυνάμεις από την εθελοντική ομάδα ΔΙ.ΑΣ. της Πολιτικής Προστασίας Δήμου Αρχ. Ολυμπίας και την Πολιτική Προστασία Δήμου Πύργου. Αξίζει να αναφέρουμε πως το έργο των πυροσβεστών ήταν ιδιαίτερα δύσκολο καθώς η φωτιά είχε προχωρήσει σε δύσβατη περιοχή.
Το έργο της κατάσβεσης συντόνισαν ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτ. Ελλάδας Γιάννης Πετρούτσος, ο διοικητής Π.Υ. Πύργου και Ηλείας Γιάννης Καραμαλίκης και ο διοικητής του Π.Κ. Ολυμπίας Τάσος Κοτσώνης.
Στην περιοχή της πυρκαγιάς βρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, όπου δεν έκρυψε την αγανάκτησή του για τη νέα πυρκαγιά που δείχνει πως οφείλεται σε εμπρησμό, καθώς και ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Παναγιώτης Μπράμος.
«Είχαμε δύο διαφορετικές πυρκαγιές σε απόσταση 500 μέτρων η μια από την άλλη, στην περιοχή Κλεινδιά. Με τη βοήθεια των εναέριων μέσων η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο και αυτό είναι καλό. Αυτό που δεν είναι καλό είναι ότι συνεχίζουμε να καίμε την Ηλεία. Διότι δεν μπορώ να φανταστώ τι άλλο μπορεί να έχει συμβεί σε δύο πυρκαγιές που εκδηλώνονται σχεδόν ταυτόχρονα σε μια απόσταση 500 μέτρων η μια από την άλλη. Δε νομίζω πως κανείς μπορεί να σκεφτεί κάτι άλλο, εκτός από το ότι κάποιο ανθρώπινο χέρι έχει βάλει τις φωτιές για κάποιο σκοπό. Θα το δει αυτό πιστεύω το ανακριτικό της Πυροσβεστικής, θα το δουν και τα άλλα ανακριτικά όργανα. Αυτή η ιστορία όμως κάποτε πρέπει να τελειώσει και οι ποινές αλλά και όλη διαδικασία των διώξεων, θα πρέπει να είναι παραδειγματική. Αλλιώς στο τέλος εκτός από τα δάση και τις περιουσίες, θα κάψουμε και τους εαυτούς μας. Είναι κρίμα, η Ηλεία έχει πάθει τόσα, έχουν χαθεί τόσοι άνθρωποι και εξακολουθούν να υπάρχουν άνθρωποι που βάζουν φωτιές. Οι ποινές πρέπει να είναι αυστηρές και οι διωκτικές αρχές να κάνουν πολύ σύντομα και πολύ καλά τη δουλειά τους» επισήμανε ο κ. Γεωργιόπουλος.
dasiki kleindia 2
dasiki kleindia 3
dasiki kleindia 4
dasiki kleindia 5
dasiki kleindia 6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου