Σελίδες

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2019

Η Ηλεία τιμά την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940


  Πηγή...ΗΛΕΙΑ LIVE





Η Ηλεία τιμά την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

Με εκδηλώσεις και παρελάσεις σε όλες τις πόλεις του νομού, η Ηλεία τιμά σήμερα την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.
Στον Πύργο και στην Αμαλιάδα ξεχωρίζουν οι μεγάλες παρελάσεις με μαθητές, μέλη του ΕΕΣ, και αγήματα του Στρατού και της Πολεμικής Αεροπορίας.

Στην πρωτεύουσα της Ηλείας την Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο Υφυπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης και την Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας,  ο Αντιπεριφερειάρχης  Ηλείας  Βασίλειος Γιαννόπουλος.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα η επίσημη δοξολογία θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγ. Νικολάου χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανού. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Πρόεδρος του παραρτήματος Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Ταξίαρχος (ε.α.) Γιώργος Σταματόπουλος.
Θα ακολουθήσει η Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο των Ηρώων και η  κατάθεση στεφάνων, ενώ στη συνέχεια ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος θα δεξιωθεί στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο τους εκπροσώπους των Αρχών.
Η μεγάλη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση θα ξεκινήσει στις 11:30, με τη συμμετοχή μαθητών, προσκόπων, μελών λαογραφικών ομίλων και σωματείων και τμημάτων των ενόπλων δυνάμεων και της Πολιτικής Προστασίας.
Στην Αμαλιάδα στις 10:30 το πρωί θα τελεστεί  δοξολογία στον Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου. Στις  10.45 π.μ. θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο δικηγόρος ο Πέτρος Κιούνις και θα ακολουθήσει η  κατάθεση στεφάνων.
Στις 11:30 θα ξεκινήσει η παρέλαση στις οδούς Καλαβρύτων και Φιλικής Εταιρείας από τους μαθητές και τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό. Τέλος θα παρατεθεί δεξίωση στο φουαγιέ του Λαζαρακείου Δημοτικού Μεγάρου.
Η Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας θα εκπροσωπηθεί ως εξής: ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόδωρος Βασιλόπουλος στην Αμαλιάδα, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού Νικόλαος Κοροβέσης στη Ζαχάρω, ο Βοηθός Περιφερειάρχη με αντικείμενο τα θέματα Ολυμπισμού και Αθλητισμού Δημήτριος Νικολακόπουλος στα Κρέστενα και τον Πύργο, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Χρήστος Μπιλίρης στα Λεχαινά και Μαρία Μπίλια στη Γαστούνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου