Σελίδες

Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2019

Πρωτοχρονιά στα αντίσκηνα για τους κατοίκους των Αγ. Θεοδώρων Λεχαινών

 


  Πηγή...ΗΛΕΙΑ LIVE





Πρωτοχρονιά στα αντίσκηνα για τους κατοίκους των Αγ. Θεοδώρων Λεχαινών


Αποφασισμένοι να διεκδικήσουν έως το τέλος το δικαίωμά τους να ζουν σε ένα ανθρώπινο περιβάλλον, είναι οι κάτοικοι των Αγ. Θεοδώρων Λεχαινών. Έτσι το απόγευμα της Παρασκευής έκαναν πράξη τα όσα είχαν προαναγγείλει πριν λίγες ημέρες. Μετακόμισαν με αντίσκηνα στην κεντρική πλατεία των Λεχαινών και θα παραμείνουν εκεί σε ένδειξη διαμαρτυρίας καθώς δεν αντέχουν άλλο την επιβάρυνση του περιβάλλοντος και την αφόρητη δυσοσμία που όπως καταγγέλουν τα τελευταία χρόνια, προκαλεί με τη λειτουργία της μονάδας
επεξεργασίας υποπροϊόντων σφαγής. Οι κάτοικοι δηλώνουν πως θα παραμείνουν στα αντίσκηνα όσες ημέρες χρειαστεί.
Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Αγ. Θεοδώρων Θανάσης Χαραλαμπόπουλος τόνισε ότι «… επειδή δεν ακουγόμαστε και δε μπορούμε να βιώνουμε άλλο την κατάσταση που επικρατεί στο χωριό μας και στα γύρω χωριά αποφασίσαμε να κατασκηνώσουμε στην πλατεία του Αγ. Δημητρίου σαν ένδειξη διαμαρτυρίας για αυτό που βιώνουμε εδώ και 8 χρόνια! Κανένας δεν έχει σκύψει επάνω στο πρόβλημά μας. Θέλουμε να καταλάβουν όλοι οι υπεύθυνοι και όλες οι υπηρεσίες τι τραβάμε όλα αυτά τα χρόνια. Ξέρουν τι πρέπει να κάνουν και πρέπει να το κάνουν! Να ζητήσουμε συγνώμη εάν ενοχλήσουμε κάποιους με τη διαμαρτυρία μας, αλλά θα την συνεχίσουμε γιατί δεν έχουμε άλλη λύση. Το είχαμε δηλώσει προ ημερών στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι θα προχωρήσουμε σε αυτή την κινητοποίηση και το κάναμε πράξη. Θα παραμείνουμε εδώ όσες ημέρες χρειαστεί!».
Ο δικηγόρος των κατοίκων Αγ. Θεοδώρων - Αγ. Γεωργίου Γιώργος Κατσαμπέρης, δήλωσε από την πλευτρά του ότι «… στην περιοχή των Αγ. Θεοδώρων συντελείται την τελευταία δεκαετία μια περιβαλλοντική καταστροφή. Υπάρχει μόλυνση που αγγίζει τα σπίτια των κατοίκων. Η έκθεση του Πανεπιστημίου Πατρών μιλάει για ενώσεις που προέρχονται από τη μονάδα υποπροϊόντων κρέατος, με τις ουσίες που εκλύονται να είναι βλαβερές για την ανθρώπινη υγεία. Οι κάτοικοι δε μπορούμε να ζήσουμε άλλο στα σπίτια μας. Εάν η Περιφέρεια συνεχίσει να κωφεύει και να μην προχωράει σε δραστικές λύσεις απέναντι σε αυτή την εταιρία θα αντιδράσουμε πιο δυναμικά και θα φτάσουμε στα άκρα, διότι δεν είναι δυνατόν να εκδιώχνονται από τα σπίτια τους οι κάτοικοι που διαβιούν εκεί 100 και πλέον χρόνια, για την επιβίωση οικονομικών ή άλλων συμφερόντων που υπάρχουν στην περιοχή. Οι βουλευτές του Νομού θα πρέπει αν πάρουν θέση και αν κάποιοι πιστεύουν ότι θα πρέπει να σιωπούν, ήρθε η ώρα να καταλάβουν ότι αυτό δε μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Ή τώρα, ή πότε! Ή θα την διώξουν, ή θα αντιδράσουμε και πιο δυναμικά! Το πρώτο βήμα έγινε απόψε για να δείξουμε ότι έχουμε εκδιωχθεί από τα σπίτια μας και θα παραμείνουμε εδώ μέχρι να λυθεί το πρόβλημα. Ο Περιφερειάρχης ας ακούσει, οι αρμόδιοι Αντιπεριφερειάρχες ας ακούσουν, ως εδώ και μη παρέκει! Πρωτοχρονιά στα αντίσκηνα λόγω βρόμας!»
Ag.Theodoroi 2
Ag.Theodoroi 3
Ag.Theodoroi 4
Ag.Theodoroi 5
Ag.Theodoroi 6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου