Σελίδες

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020

Δυνατό “σερί” για την Ασφάλεια Πύργου - Έπιασε “13άρι”

 

        


  Πηγή...ΗΛΕΙΑ LIVE




Δυνατό “σερί” για την Ασφάλεια Πύργου - Έπιασε “13άρι”


Για άλλους είναι γρουσούζικος αριθμός. Για την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου μάλλον τυχερό το “13”. Τόσες είναι οι μεγάλες υποθέσεις που εξιχνίασαν οι αστυνομικοί της το τελευταίο διάστημα από το καλοκαίρι έως τις αρχές της νέας χρονιάς.

Σε αυτό το οκτάμηνο εξάρθρωσαν σπείρες που δρούσαν στην ευρύτερη περιοχή και λυμαίνονταν τις περιουσίες των πολιτών. Εγκληματικές ομάδες που ξεκινούσαν ακόμα και από άλλους νομούς και “χτυπούσαν” στην Ηλεία. Μια από τις πιο ηχηρές εξιχνιάσεις, αυτή της ληστείας σε έμπορο κοσμημάτων στο χωριό Μουριά Αρχ. Ολυμπίας με λεία που ξεπερνούσε το ένα εκατομμύριο ευρώ.
Και στην υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου ελπίζουν πως θα συνεχίσουν αυτό το σερί και τους επόμενους μήνες εφόσον αυτό απαιτήσει η καθημερινότητα.
Άλλωστε δεν είναι τυχαίο πως τα προηγούμενα χρόνια σε περιόδους με έντονη εγκληματικότητα στην περιοχή, με ανθρωποκτονίες, ληστείες και άλλα εγκλήματα, η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου με τα κατορθώματά της, βρίσκονταν ανάμεσα στις κορυφαίες υπηρεσίες στην Ελλάδα.

Το “13άρι” της Ασφάλειας Πύργου

Μια έντονη περίοδος δράσης στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου με επικεφαλής το διοικητή Αστυνόμο Α’ Μπάμπη Πατσούρη και μια σειρά άξιων συνεργατών, ξεκινά από τον Ιούνιο.
Τότε εξαρθρώθηκε ομάδα ΡΟΜΑ που δρούσε στον ιστό της πόλης του Πύργου έχοντας καταγράψει 11 κλοπές.
Τον επόμενο μήνα ήρθαν στο φως δύο ακόμα μεγάλες υποθέσεις με σπείρες ΡΟΜΑ που η λεία από τη δράση τους ξεπερνούσε τις 100.000 ευρώ.
Η πρώτη ερχόταν από τη Μεσσηνία και δρούσε κυρίως στις περιοχές των δήμων Ζαχάρως και Κρεστένων. Είχαν διαπράξει 28 κλοπές και είχαν αποκομίσει το ποσό των 6870 ευρώ και 200 δολάρια σε μετρητά και 52.400 ευρώ σε κοσμήματα.
Η δεύτερη σπείρα είχε καταγράψει 8 κλοπές σε περιοχές του Πύργου με λεία 620 ευρώ και 59450 ευρώ σε κοσμήματα. Η ίδια ομάδα αργότερα το Σεπτέμβρη διέπραξε 14 κλοπές και συνελήφθησαν εκ νέου.
Τον Αύγουστο δύο ήταν οι πιο σημαντικές υποθέσεις που “έβγαλε” η Ασφάλεια Πύργου. Η πρώτη αφορούσε στην εξάρθρωση σπείρας ΡΟΜΑ που δρούσε στο δήμο Πύργου με 37 κλοπές και λεία 2000 ευρώ σε μετρητά και 40.000 ευρώ σε κοσμήματα. Στα μακρινά Πετράλωνα Φιγαλείας η κλοπή χρηματοκιβωτίου από σπίτι με λεία 40.000 ευρώ σε μετρητά και 80.000 σε κοσμήματα, εξιχνιάστηκε αρκετά γρήγορα, αφού οι αστυνομικοί βρέθηκαν άμεσα στα ίχνη των δραστών. Ένα άτομο συνελήφθη και ακόμα ένα ταυτοποιήθηκε για την εμπλοκή του στη συγκεκριμένη υπόθεση.
Το Σεπτέμβριο οι άνδρες της Υ.Α. Πύργου, έβαλαν τέλος στη δράση μιας εγκληματικής οργάνωσης που δρούσε στην περιοχή της Πηνείας, έχοντας διαπράξει πλήθος ζωοκλοπών, φθορών και άλλων αδικημάτων.
Την ίδια περίοδο εξιχνιάστηκαν και άλλές υποθέσεις ζωοκλοπών από άλλη εγκληματική ομάδα που δρούσε στην περιοχή του Πύργου και είχε “χτυπήσει” σε Πράσινο, Λαστέικα, Λαμπέτι.
Εξιχνίαση ζωοκλοπών είχαμε και τον Οκτώβριο. Οι δράστες έκλεβαν πρόβατα στην περιοχή του Λάλα. Οι αστυνομικοί εντόπισαν τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση και βρήκαν άμεσα τα κλεμμένα ζώα.
Το Νοέμβριο ακόμα μια υπόθεση με εγκληματική ομάδα ΡΟΜΑ που είχε ορμητήριο την Μεσσηνία, απασχόλησε τις Αρχές στην Ηλεία και την Αρκαδία. Σε συνεργασία με την Ασφάλεια Τρίπολης οι άνδρες της Ασφάλειας Πύργου εξιχνίασαν και συνέλαβαν τους δράστες δύο ληστειών και εννέα κλοπών που διέπραξαν κυρίως στην ορεινή Ηλεία.
Όμως και το Δεκέμβριο οι δράστες υπόθεσης προέρχονταν από τη Μεσσηνία. Δύο άτομα είχαν διαπράξει ληστεία σε βάρος ηλικιωμένης γυναίκας στο Λάνθι στις 24 Ιουλίου και οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη τους.
Ο Ιανουάριος έως τώρα είχε την εξιχνίαση δύο υποθέσεων που απασχόλησαν σοβαρά τις Αρχές. Η πρώτη είναι η μεγάλη κλοπή κοσμημάτων που συνέβη στις 30 Δεκεμβρίου 2018.
Μια υπόθεση δύσκολη και χωρίς πολλά στοιχεία να βοηθούν στην εξιχνίαση της. Ωστόσο δουλεύτηκε απο τους αστυνομικούς επισταμένα για ένα χρόνο και “βγήκε” με την ταυτοποίηση των δύο δραστών που άρπαξαν τις έξι βαλίτσες με κοσμήματα αξίας ενός εκατομμυρίου ευρώ.
Τέλος εξιχνιάστηκε και η ληστεία που συνέβη σε βάρος ηλικιωμένου στο Λαντζόι τη νύχτα της 7ης Δεκεμβρίου 2019. Οι δύο δράστες μια 26χρονη και ένας 42χρονος άρπαξαν το ποσό των 5.000 ευρώ. Πριν λίγες ημέρες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα και κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου