Σελίδες

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

«Από τόπο σε τόπο»-Οδοιπορικό στο δήμο Πηνειού: Προβάλλεται την Κυριακή 24/01 από την εκπομπή του Χρ. Μυλωνά από το κανάλι της Βουλής

 



 


Πηγή..https://proini.news/


«Από τόπο σε τόπο»-Οδοιπορικό στο δήμο Πηνειού: Προβάλλεται την Κυριακή 24/01 από την εκπομπή του Χρ. Μυλωνά από το κανάλι της Βουλής

Ημερομηνία: 20-01-2021 | Συγγραφέας: 
Κατηγορίες: Mega Post 2ΝέαΠολιτισμός

Τον πολιτιστικό θησαυρό, τις φυσικές ομορφιές και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Δήμου Πηνειού, θα προβάλλει την προσεχή Κυριακή 24 Ιανουαρίου στις 12 το μεσημέρι η εκπομπή του γνωστού Λαογράφου και Μουσικολόγου Χρήστο Μυλωνά “Από τόπο σε τόπο” που θα προβληθεί από το κανάλι της Βουλής. Την προαναγγελία της εκπομπής έκαναν χθες ο δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος αλλά και ο Χρήστος Μυλωνάς με αναρτήσεις τους στο φβ. .

Ειδικότερα ο Ανδρέας Μαρίνος ανέφερε ότι “ Ο Δήμος μας προβάλλει το ασύγκριτο φυσικό του κάλλος στην εκπομπή του αδελφικού μου φίλου Χρήστου Μυλωνά “Από τόπο σε τόπο” την Κυριακή 24-01-2021 και ώρα 12:00 στο κανάλι της Βουλής!!! Μείνετε όλοι συντονισμένοι!!!

Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, άτομα που παίζουν μουσικά όργανα, άτομα που στέκονται και υπαίθριες δραστηριότητες

Από την πλευρά του  ο Χρήστος Μυλωνάς ανάρτησε στην σελίδα του στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης την αναγγελία της εκπομπής του για τον δήμο Πηνειού καθώς και πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τα γυρίσματα ( οι φωτογραφίες που δημοσιεύονται είναι από την ανάρτηση του), αναφέροντας τα εξής

ΓΑΣΤΟΥΝΗ- ΔΗΜΟΣ ΠΗΝΕΙΟΥ Ν. Ηλείας ‘Από τόπο.. σε τόπο’, αυτή την Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021, στις 12:00 το μεσημέρι στην Βουλή tv (και σ’ επανάληψη στις 00:30 μετά τα μεσάνυκτα). Ευχαριστούμε, τον Δήμαρχο Πηνειού Ανδρέα Μαρίνο, τον Δημήτρη Βασιλόπουλο και όλους τους δημότες, για την αγάπη και την φιλοξενία!! Προβάλλουμε την Ελλάδα μας, διασώζουμε τα ήθη και τα έθιμά μας.

Αρχισυνταξία-λαογραφική έρευνα- παρουσίαση: Χρήστος Μυλωνάς.

Σκηνοθεσία: Σπύρος Λαμπρόπουλος.

Εκτέλεση παραγωγής:

Παναγιώτης Κακαβιάς.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 10 άτομα, άτομα που στέκονται, άτομα στη σκηνή, ουρανός και υπαίθριες δραστηριότητες

Τα γυρίσματα της συγκεκριμένης τηλεοπτικής εκπομπής έγιναν τέλη Ιουνίου του 2020 μετά την πρώτη… επιστροφή στην κανονικότητα από το πρώτο lockdown αλλά εν τω μεταξύ ακολούθησαν μετά το καλοκαίρι τα νέα περιοριστικά μέτρα και καθυστέρησε η επεξεργασία του υλικού, αλλά τώρα η εκπομπή είναι πλέον έτοιμη να βγει στον αέρα, αν και στη σκιά ακόμα της πανδημίας. Τα  τηλεοπτικά γυρίσματα διήρκεσαν 4 μέρες με ένα μεγάλο οδοιπορικό στο δήμο Πηνειού και σε όλες τις ομορφιές του, ενώ  τα ζωντανά γυρίσματα έγιναν στον αύλειο χώρο της Παναγίας Καθολικής στη Γαστούνη. Η πρωτοβουλία για την τηλεοπτική εκπομπή ανήκε στον δήμαρχο Πηνειού Ανδρέα Μαρίνο που είχε σαν μοναδικό στόχο την προβολή και ανάδειξη των ιστορικών και θρησκευτικών μνημείων της περιοχής, με φόντο την απαράμιλλη φυσική ομορφιά, ένα ακόμη συγκριτικό πλεονέκτημα για την τουριστική υπεροχή του Δήμου. Έτσι προσκάλεσε στο δήμο την εκπομπή «Από τόπο σε τόπο» (Κανάλι της Βουλής) με παρουσιαστή τον  Χρήστο Μυλωνά Λαογράφο- Μουσικολόγο.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άτομα που κάθονται, ωκεανός και υπαίθριες δραστηριότητες

Ο δήμαρχος είχε δηλώσει τότε οτι με το οδοιπορικό αυτό στο δήμο Πηνειού, θα γίει ευρύτερα γνωστό το τι ακριβώς μπορεί να προσφέρει η περιοχή στην εθνική οικονομία και επίσης  να δοθεί η δυνατότητα και η ευκαιρία να αναδειχθούν αυτά τα σπουδαία και πανέμορφα, συγκριτικά στοιχεία όπως είναι οι παραλίες του, ή εύφορη γη του, όπως είναι οι επιχειρήσεις που αξιοποιούν το πρωτογενές προϊόν.

Επίσης προβάλλεται  το πολιτιστικό επίπεδο που έχει αυτός ο δήμος με έδρα τη Γαστούνη, με τη μεγάλη ιστορία, όπως βεβαίως και των άλλων δημοτικών διαμερισμάτων με την ευκαιρία και της επετείου  των 200 χρόνων από το 1821, αλλά και το 2022 με την επέτειο των 100 ετών από των εγκατάσταση των Μικρασιατών που έφεραν εδώ πολιτισμό, που έφεραν αξίες που έφεραν την παράδοση των εκεί Ελλήνων της Μικράς Ασίας. Στα γυρίσματα συμμετείχαν πολιτιστικοί σύλλογοι του δήμου Πηνειού αλλά και πολλοί κάτοικοι της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου